Saturday, November 8, 2008

PR vs BN = 2 X 5, malangnya rakyat Malaysa.

Amat malang bagi rakyat Malaysia, rupa-rupanya PR dan BN ni 2 X 5. Bertempik bak sang gajah, mengaum bak sang singa raja di rimba, berkokok bak ayam sabong di gelanggang tapi akhirnya ibarat mengetuk tong kosong.

Dalilnya : aku (ya la yang tak seberapa ini) melemparkan permasaalahan atau isu yang perlu di selesaikan oleh kerajaan PR, pada 29/10/2008, mengenai Bandar Perda, tapi sehingga hari ini tak ada respon dari mana-mana pemimpin, baik pemimpin tempatan MPSP, mahupun pemimpin Kerajaan Negeri ataupun pemimpin-pemimpin politik yang lain. Aku juga ada e mail kepada SU & YDP MPSP, Kerajaan Negeri, DAP Pusat, DAP Penang, DAP Perak, Gobalakrishan, Jeff Ooi, Nik Nazmi, Nurul Izzah Anwar, Teresa Kok dan Wee Choo Keong. Tapi hanya TERESA KOK yang memberi respon. Tahniah Teresa Kok, gua tabik sama lu.
Entah apa alasan yang hendak di beri, mungkin masalahnya sekecil kuman sahaja atau datangnya dari aku yang tak seberapa ini atau atas sebab kesibukan yag amat sangat. Apapun alasannya aku yang sebahagian dari rakyat terbawah ini tak boleh terima. Cuba pikir kenapa Teresa boleh tapi yang lain tak boleh? Yang lain sibuk dengan kerja masing-masing, tapi Teresa tak sibuk ke? Atau masalahnya kecik saja, ada agenda lain yang lebih besar yang perlu ditangani.


Wahai pejuang-pejuangku, inilah masanya untuk buktikan kepada rakyat yang tidak buta dan tidak pekak bahawa pemimpin PR bikin seperti cakap. Inilah peluang yang ada untuk memastikan PR terus memerintah. Memang, permasaalahannya nampak begitu kecil, tapi inilah yang jelasnya dapat dilihat oleh rakyat. Setiap hari rakyat dapat lihat dengan mata kasar, bagaimana pemimpin-pemimpin PR bekerja. Usah kita gembar gemburkan dasar-dasar Kerajaan Negeri yang tak dapat dilihat rakyat secara langsung. Yang dapat dilihat setiap hari inilah rakyat akan buat perbandingan antara PR dan BN. Jangan sampai rakyat menghukum PR pada PRU13 nanti sebagaimana mereka lakukan pada BN pada PRU12.
Akhir kata aku merayu (rakyat juga merayu) kepada seluruh pemimpin pakatan rakyat baik yang dilantik maupun yang terlantik, buktikan tempikanmu, ngaumanmu dan kokokanmu bukan seperti mengetuk tong kosong.

1 comment:

nik nazmi said...

Salam Sdr. Izwan,

Dalam inbox peribadi saya, saya ada terima e-mel daripada saudara tetapi hanya mengenai Deepavali, tidak ada apa-apa mengenai Bandar Baru Perda. Sekiranya saya terlepas pandang, saya minta maaf.

Nik Nazmi

BERITA TERKINI